back plus

Forebyg oversvømmelser

Ved kraftige og langvarige regnskyl er der risiko for, at det kloaksystemet ikke har tilstrækkelig kapacitet til at lede vandet væk. I sådanne situationer øges risikoen for opstuvninger i og oversvømmelser af kloaksystemet.

De største gener og problemer med oversvømmelser opleves i ejendomme med kældre og afløbsinstallationer (f. eks. gulvafløb).

Det gør vi

Odder Spildevand arbejder hele tiden på at forbedre kloakeringen i Odder Kommune. Når vi separatkloakerer, mindskes sandsynligheden for oversvømmelser. På siden Her arbejder vi kan du se, hvor vi er i gang med at renovere kloakkerne og hvor vi snart går i gang. Du kan også se i vores 5-års aktivitetsplan for kommende projekter. 

Det kan du selv gøre

For at forhindre oversvømmelser bør afløbet i kælderen forsynes med en godkendt højvandslukke. Højvandslukken skal jævnligt tilses, for at man kan være sikker på, at den virker.

En autoriseret kloakmester kan både installere højvandslukker og give gode råd om vedligeholdelse.

Vær opmærksom på, at hvis der er tilstopninger i kloaksystemet, kan opstuvninger og oversvømmelse også forekomme uden, at det behøver at regne kraftigt.