back plus

Evas have på Sondrupvej

Demonstrationshave på Sondrupvej

Mange kan være lidt i tvivl om, hvordan det ser ud i virkeligheden, når man håndterer regnvand på sin egen grund med LAR - Lokal Afledning af Regnvand. Bliver der ikke en masse mudder? Og skal man være ingeniør eller gartner? Nej, det gør der ikke, og det skal man ikke. I Hundslund er der en demonstrationshave, hvor du kan se et LAR-anlæg i virkeligheden. 

Evas have på Sondrupvej

Den udvalgte have er Sondrupvej 12, hvor Eva Schierff bor. Eva's have er en typisk parcelhusgrund med en terrasse bag huset.

Formålet med demonstrationshaven er at vise alle interesserede hvordan det er muligt at anlægge et havedesign, der sikrer en nedsivning af det regnvand der lander på grundens areal indenfor et budget, der ca. svarer til den del af tilslutningsbidraget, som kan tilbagebetales (kr. 22.400).

Havearkitekten lyttede til Evas ønsker

Efter projektets opstart i efteråret har Odder Spildevand og Orbicon, i samarbejde med havearkitekt Jette Lund Nielsen udregnet dimensioneringsbehovet og Jette har udarbejdet en haveskitse og efterfølgende en endelig haveplan. Eva har været en del af hele processen og har i forbindelse med haveprojektet set fordelen i bl.a at lave et højbed.

I starten af det nye år blev planerne sendt i udbud til udvalgte lokale entreprenører og valget faldt på entreprenør Carsten Næsted Kjær, der i løbet af marts-april 2014, vil stå for anlæggelse af Eva's have.

Se hvad avisen skrev

Eva er stolt over at være ambassadør for dette projekt og er helt vild med ideen omkring håndtering af eget regnvand. Hun viser gerne haven frem i foråret, så skal du alligevel ud og med hunden, er du velkommen til at smugkigge over stakittet. Da Carsten havde lagt de sidste planter i bedet, der i løbet af forår og sommer vil dække de mange sten, fik Eva besøg af Odder Avisen - læs artiklen her.

Har du spørgsmål vdr. demonstrationshaven kontaktes Louise Nørgaard, Orbicon på tlf: 21 34 85 97.

 

Processen i billeder:

Eva's hund Kehla nyder haven inden anlægsarbejdet går i gang

Udgravning til regnbedet starter

 

Der opmåles ved gavlen for at sikre at regnvandet løber til regnbedet

Sten sættes rundt i regnbedets kant, for at sikre mod erosion og give bedet et flot udtryk

Bunden færdiggøres med sten og planter (stauderne vil vokse sig store i løbet af foråret)

Planterne i regnbedet vokset stærkt og allerede en uge efter anlæggelsens afslutning er bedet blevet grønnere.

 

 

Billeder