back plus

Vil du vide mere?

LAR Bygherreguide

Metodeguiden beskriver principperne for lokal nedsivning af regnvand og er udarbejdet i samarbejde med Aarhus Kommune.

BAT/BAD katalog over LAR-metoder

Katalogets formål er at præsentere en række løsninger til lokal håndtering af regnvand i forskellige områder. Desuden præsenterer kataloget en oversigt over virkemidler indenfor klimatilpasning med LAR belyst ud fra både tekniske og designmæssige aspekter (Best Available Technology og Best Available Design = BAT/BAD). Afslutningsvis anskueliggøres det hvordan virkeligmidlerne kan anvendes og spille sammen i en specifik kontekst (i kataloget tages der udgangspunkt i Kongebrokvarteret i Middelfart).

Links

Her på siden har vi samlet en masse gode links, som du kan få brug for, når du skal i gang med selv at håndtere regnvand.

Klimatilpasning:

www.teknologisk.dk

Rørcentret (Teknologisk Institut) har en del anvisninger, samt en animationsfilm som viser hvad der sker i kloakken med kraftige regnskyl.

www.klimatilpasning.dk

Naturstyrelsens klimatilpasningsportalen, der præsenterer viden om klimaændringer og klimatilpasning inden for en række temaer i sammenspil med en række samarbejdspartner.

www.aarhus.dk

Aarhus Kommune har i samarbejde med Orbicon udarbejdet en detaljeret gennemgang af de mest almindelige LAR-løsninger.

Inspirationssider:

www.laridanmark.dk

LAR i Danmark - Et projekt hvor kommuner, forsyningsselskaber, private virksomheder, vidensinstitutioner og branchenetværk samarbejder om at udarbejde strategier for, hvordan vi i fremtiden skal håndtere regnvand. Dette er blevet til et katalog for Lokal Afledning af Regnvand (LAR). På siden er der eksempler fra igangværende og færdigetablerede projekter.

www.bolius.dk

Bolius som er Boligejernes Videnscenter har en masse materiale om genbrug af regnvand, klimasikring af boligen og reducering af vandforbruget.

Gratis klimatjek af din bolig:

www.klimatilpas.nu

Det er nu muligt at få et gratis klimatjek af boligen. Miljøminister Ida Auken har indgået en aftale med fagflok, som gør det muligt at få et gratis klimatjek af boligen.