back plus

Anni og Glenn: frodigt regnbed og bålsted

Anni og Glenn Sinnet giver gerne rundvisning i deres have. De er meget stolte af at eje en have, der er værd at vise frem. De kan både vise et frodigt regnbed i forhaven frem og en lavning i græsplænen i baghaven, som bruges til bålsted.

Anni og Glenn har et aflagt regnbed i forhaven med store stauder og krukker. Før var huset gemt inde bag store buske og en hæg. Som Anni udtrykker det: ”Hvorfor skal jeg mures inde bag en høj hæg? Jeg skal kunne følge med i dem der går forbi. På den måde kan jeg fortælle om projektet”.

Bålsted i lavningen 

I baghaven ledes regnvandet fra terrassen og halvdelen af huset ud på græsplænen og ned til en lavning. For at holde regnvandet på egen grund er der etableret en lavning formet som en halvmåne. Glenn besluttede at lave et bålsted i lavningen, hvor man så kan side på volden og lave snobrød. De kalder den for gryden. Det er vigtigt for Anni og Glenn, at tingene kan kombineres. Derfor kom de på ideen med at bruge volden som et bålsted.

Anni og Glenn gik med i pilotprojektet, da de efter det store skybrud i 2011 oplevede, hvor voldsomt det kunne se ud. Derudover forklarer Glenn: ”Vi kommer til at mangle grundvand i fremtiden. Nok ikke i vores tid, men man skal jo starte et sted”.
 
Børnebørnene kan stadig spille bold

Anni og Glenn ville gerne skabe en have, som de er stolte af at vise frem. Forsiden af huset var oplagt at tage i brug, da der er mange mennesker, som går forbi, og de daværende store buske forringede udsynet fra køkkenvinduet. I baghaven ville de gerne bibeholde græsplænen, så børnebørnene kan spille fodbold. Derfor ligger lavningen i den ene ende af haven, så der stadig er mulighed for at bruge plænen.

Vigtigt med variation

Anni og Glenn er begge blevet meget overrasket over, hvor flot deres have er blevet efter projektet. Anni påpeger: ”Det er vigtig med variation i planterne. De blomstrer på forskellige tidspunkter, så har vi noget at kigge på hele sæsonen”. I forhold til samarbejdet mellem myndigheder og borgere, mener de, at der skal være en central kontaktperson.

Anni fortsætter: ”Hvis andre står over for at skulle nedsive regnvand i deres have, så skal det være nemt. Det skal være muligt at få en liste over firmaer som kan hjælpe en med projektet. Kontaktpersonen skal hjælpe med al sagsbehandlingen”. Det har været helt afgørende for projektet, at de har stolet på Søren Hansen igennem hele processen. Det handler om skabe en dialog som er tryg, mener de. Derudover mener de, at det kunne være en ide at have nogle færdige løsninger som man kunne vælge ud fra.

Se og læs mere på her.

Billeder